24ωρος αποκλεισμός στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων σήμερα και εξάωρος στην Κάτω Αχαΐα - Ποιους άλλους δρόμους και πότε θα κλείσουν οι αγρότες


Σε περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους προχωρούν οι αγρότες και στη Δυτική Ελλάδα, ενάντια στο ασφαλιστικό. Σήμερα ξεκινούν 24ωρο αποκλεισμό των Τεμπών, ενώ 24ωρο κυκλοφοριακό "μπλακ - άουτ" θα υπάρξει σήμερα και στην Αντιρρίου - Ιωννίνων, στο ύψος του Κεφαλοβρύσου. Οι αγρότες που έχουν στήσει εκεί μπλόκο αποκλείουν την Εθνική Οδό από σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μέχρι τις 12 μ. την Κυριακή.

Χθες απέκλεισαν τον δρόμο από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ , ενώ έκαναν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τον Κόμβο Κεφαλόβρυσου και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου. "Η διαμαρτυρία έγινε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων αλλά και για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον Οργανισμό. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι εκκρεμούν πληρωμές από κοινοτικά κονδύλια από το 2013!", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μπλόκο Κεφαλοβρύσου.

Σήμερα οι αγρότες θα αποκλείσουν ξανά τη ΝΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για καταλήψεις και αιφνιδιαστικές κινήσεις, από την εβδομάδα που έρχεται.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Αιγιάλειας θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της Πατρών Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου από τις 7-10 το βράδυ. Ακόμη, στην Αιγιάλεια αγρότες αναμένεται να στήσουν αύριο και δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών και συγκεκριμένα στην γέφυρα του Μεγανίτη.

Μπλόκα υπάρχουν και στην Ηλεία στη ΝΕΟ Πατρών -Πύργου, στον Μαραθιά, στο Κουρτέσι και τον Άγιο Γεώργιο. Αποκλεισμοί αναμένεται να γίνουν στις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα.

Aπό τις 12 σήμερα το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου θα κλείσουν το δρόμο που ενώνει την Αμφιλοχία με την Λευκάδα, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι αγρότες από την περιοχή της Ναυπάκτου, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Οι κινητοποιήσεις αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχιστούν σήμερα με αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Επίσης, σε 24ωρο μπλακ άουτ προχωρούν σήμερα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους έναντι της κυβέρνησης. Σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου αποφασίστηκε ότι η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι αγρότες προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που έχουν συγκαλέσει για το μεσημέρι της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας προκειμένου να συντονίσουν και να εντείνουν περαιτέρω την αγωνιστικής τους δράση.

Την Παρασκευή, με αφορμή συζήτηση στη Βουλή, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν θα την αφήσουν «σε χλωρό κλαρί» και ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων καταγγέλλει την «αδιαλλαξία της κυβέρνησης» και την κατηγορεί για «διαστρέβλωση και η συκοφάντηση των αιτημάτων μας».


0 σχόλια