Πόσα πλήρωσε η Google στον άνθρωπο που κατείχε το "Google.com" για 1 λεπτό


Η εταιρία κολοσσός του διαδικτύου Google κατέβαλε 6,006.13 δολάρια (περίπου Rs 4,07 λάκκα) στον Sanmay Ved, τον άνθρωπος που αγόρασε το Google.com και το είχε στην κατοχή του για ένα λεπτό. Αργότερα η Google διπλασίασε το ποσό, όταν o San δώρισε την ανταμοιβή του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρώην υπάλληλος της Google, ψάχνοντας τα Google Domains, διαπίστωσε ότι το Google.com ήταν διαθέσιμο για αγορά. Αγόρασε το domain για 12 δολάρια και απέκτησε πρόσβαση σαν διαχειριστής πριν το Google ακυρώσει την πώληση.

Αφού έμεινε στην ιστορία ως "ο άνθρωπος που αγόρασε την Google για ένα λεπτό", δηλαδή μέχρι να αναφέρει στους πρώην συναδέλφους του το σφάλμα και να αποκατασταθεί η ιδιοκτησία του URL, ο Sanmay Ved, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Google τον αντάμειψε γενναία, όπως συνηθίζει όταν κάποιος της υποδεικνύει ένα σφάλμα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ποσό.

«Μπορεί να έχετε διαβάσει για τον Sanmay Ved, έναν ερευνητή ο οποίος κατάφερε να αγοράσει το Google.com για ένα λεπτό. Η αρχική οικονομική ανταμοιβή μας για τον Sanmay ήταν 6,006.13 δολάρια. Στη συνέχεια, διπλασίιάσαμε το ποσό αυτό, όταν ο Sanmay δώρισε την αμοιβή του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, "είπε η Google σε άρθρο της

Ο Ved επέλεξε τα χρήματα από το βραβείο του να διατεθούν για το πρόγραμμα "Art of Living", το οποίο λειτουργεί 404 ελεύθερα σχολεία σε 18 πολιτείες της Ινδίας, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση σε περισσότερα από 39.200 παιδιά που ζουν σε φτωχογειτονιές, φυλετικές και αγροτικές ζώνες όπου η παιδική εργασία και η φτώχεια είναι ευρέως διαδεδομένη.


0 σχόλια