Penne in salsa di cipolle του Jamie Oliver


Πέννες με σάλτσα κρεμμυδιών

Συστατικά

500 γρ κόκκινα κρεμμύδια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι μάρμαϊτ (εκχύλισμα μαγιάς)
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
350g πέννες
2Πέννες με σάλτσα κρεμμυδιών5 γρ βούτυρο
Τυρί Parmigiano Reggiano


Μέθοδος

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια, τοποθετείστε το σε ένα τηγάνι με καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με το λάδι και λίγο αλάτι.

Χαμηλώστε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, αλλά όχι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.

Ρίξτε μέσα το μάρμαϊτ και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε το καλά και ρίξτε 100 ml βραστό νερό.

Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σιγοβράσει.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καπάκι και σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να μειωθεί, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας ζεστό νερό, αν γίνεται πάρα πολύ στεγνό, και αλατοπιπερώνετε.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε καλά, προσθέτουμε στη σάλτσα κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε με το βούτυρο μέχρι να λιώσει.

Τρίψτε από πάνω το τυρί και σερβίρετε.









0 σχόλια