Γονίδιο DRD4: Σε αυτό ξεσπάστε για το one night- stand του συντρόφου σας!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον "ένοχο" για την τάση ορισμένων ανθρώπων στο οne night-stand. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη το γονίδι...


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον "ένοχο" για την τάση ορισμένων ανθρώπων στο οne night-stand. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη το γονίδιο DRD4, αυτό το οποίο ευθύνεται για τον εθισμό στο αλκοόλ είναι εκείνο το οποίο ωθεί τους ανθρώπους να έχουν μία τάση προς την απιστία ή τα one-night stands.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton μελέτησαν το σεξουαλικό παρελθόν 181 νεαρών ενηλίκων και ταυτόχρονα πήραν δείγμα από το DNA τους για να δουν αν είχαν το γονίδιο DRD4. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι οι οποίοι το είχαν, είχαν κάνει περισσότερα one night stands και είχαν πιο πολλές «παράνομες» εμπειρίες.

Η ώθηση φαίνεται να πηγάζει από ένα συναίσθημα ευχαρίστησης και επιβράβευσης, το οποίο δημιουργείται από την απελευθέρωση της ντοπαμίνης.


Related

XESPAO ΑΦΙΕΡΩΜΑ 11258351596895727

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item